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  1. 駒沢女子短期大学
  2. 駒沢女子短期大学 研究紀要
  3. 39

食物栄養科学生の 「英語コミュニケーション」 授業の 教材・教科書開発の研究(1)

https://doi.org/10.18998/0002000055
https://doi.org/10.18998/0002000055
9479f080-ca12-4ccc-9775-aeb5d8e9532b
名前 / ファイル ライセンス アクション
本文PDF.pdf 本文PDF.pdf (3.9 MB)
Copyright(c)2006 by KOMAZAWA WOMEN'S JUNIOR COLLEGE
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-12-15
タイトル
タイトル 食物栄養科学生の 「英語コミュニケーション」 授業の 教材・教科書開発の研究(1)
言語 ja
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題URI application/pdf
主題 ESP
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題URI application/pdf
主題 glossary
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題URI application/pdf
主題 food
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題URI application/pdf
主題 nutrition
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題URI application/pdf
主題 dietetics
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題URI application/pdf
主題 cooking
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題URI application/pdf
主題 recipe
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題URI application/pdf
主題 kitchen tools
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題URI application/pdf
主題 culinary art
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.18998/0002000055
ID登録タイプ JaLC
その他(別言語等)のタイトル
その他のタイトル An Approach to Teaching Materials and Textbooks to Be Used in “English Communication” Classes For the Students of the Food and Nutrition Department
言語 en
著者 須永 紫乃生

× 須永 紫乃生

ja 須永 紫乃生

ja-Kana スナガ シノブ

Search repository
著者(英)
識別子Scheme WOKO
識別子 1
姓名 Shinobu SUNAGA
言語 en
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 This paper is a research on the effective teaching materials and textbooks to be used in the "English Communication" classes for the food and nutrition majors. I am going to develop the materials including glossary and audio-visual aids and textbooks based on ESL and ESP.
GEL, general English learning, has been accepted in college English language education. But recently more effective and useful English learning methodology is required to meet the international communi- cation and cooperation for academic, cultural and business purposes. ESP is rather a new approach to English language learning and teaching: English for specific purposes or English for special purposes, more often EPA.
I will discuss what ESP today is. Business English or English for trading has been developed as ESP, though the term ESP was not often mentioned. Sample approaches for the ESP will be shown.
Then I will discuss and analyze my teaching plan and materials which have been used in the "English Communication" classes for 2005 school year.
This is the first year of my three-year research project for the teaching materials and textbooks for communicative English education for students of the Food and Nutrition Department. Therefore, the second year research will focus on vocabulary or glossary of terms relating to food, nutrition, food culture, eating customs and others. Also it will include idioms and fundamental expressions, and planning and partly compiling of visual and audio references.
言語 en
書誌情報
号 39, p. 41-53, 発行日 2006-03-03
出版者
出版者 駒沢女子短期大学 学長 戸田洋樹
言語 ja
ISSN
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00093381
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Ver.1 2023-12-15 05:02:26.966986
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