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  1. 駒沢女子大学
  2. 駒沢女子大学 研究紀要
  3. 31

保育所施設における献立名の出現傾向とその特徴

https://doi.org/10.18998/0002000222
https://doi.org/10.18998/0002000222
e3b5f502-69b1-45cd-ba0c-8299a2397c10
名前 / ファイル ライセンス アクション
本文PDF.pdf 本文PDF.pdf (4.3 MB)
Copyright(c)2024 by KOMAZAWA WOMEN'S UNIVERSITY
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2025-03-27
タイトル
タイトル 保育所施設における献立名の出現傾向とその特徴
言語 ja
タイトル
タイトル Trends in the Occurrence of Culinary Names in Nursery School Meals and Their Characteristics
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題URI application/pdf
主題 Menu planning
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題URI application/pdf
主題 Cooking name
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題URI application/pdf
主題 Nursery school
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題URI application/pdf
主題 献立作成
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題URI application/pdf
主題 料理名
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題URI application/pdf
主題 保育所
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.18998/0002000222
ID登録タイプ JaLC
著者 田﨑 仁美

× 田﨑 仁美

ja 田﨑 仁美

ja-Kana タサキ ヒトミ

en Hitomi TASAKI

Search repository
著者(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 1
姓名 Hitomi TASAKI
言語 en
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In classes involving menu planning in registered dietitian training schools,
menu naming is an important factor along with menu creation skills. However,
there is little literature describing the naming of menu. Therefore, we conducted an analysis of the words that make up the names of the dishes in the September nursery school lunch facilities listed on the Internet.
 In this survey, The names of the dishes were classified as Pattern 1(Ingredient name + Conditioning method / Finished product), Pattern 2(Ingredient name +An epithet+ Conditioning method / Finished product), Pattern 3(An epithet+ Conditioning method / Finished product), Pattern 4(Ingredient name + Conditioning method / Finished product+Postscript), Pattern 5(Ingredient name), and Pattern 6(Conditioning method /
Finished product).
 Pattern 1 was the most common pattern that appeared (63.2%). The composition of the ingredients name, the cooking method or the finished product, and the necessary information for the menu was described with a minimum of information, which was the most used representation of the food name in the nursery school lunch program. In addition, the menu names that appeared were devised in various ways by each facility to convey culinary information more accurately in short characters.
言語 en
書誌情報
号 31, p. 25-34, 発行日 2025-03-10
出版者
出版者 駒沢女子大学 学長 臼井実稲子
言語 ja
ISSN
収録物識別子タイプ EISSN
収録物識別子 1340-8631
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Ver.1 2025-03-27 08:45:58.820477
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